07
Jun

Oι Blues Wire live για το επίσημο opening του Κήπου!

Η πιο αγαπημένη blues μπάντα επιστρέφει στο Royal, αυτή την φορά για να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στον πανέμορφο Κήπο!

 

Signature cocktails, εμπνευσμένα απ΄όλο τον κόσμο, παγωμένη μπύρα, ανανεωμένη κάρτα φαγητού και ο πιο όμορφος Κήπος της πόλης, υποδέχεται το καλοκαίρι με ένα εξαιρετικό live!

Μαζί τους οι ανερχόμενοι Blues Diaries, οι οποίοι θα ανοίξουν τη βραδιά.

 

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Eνα σχήμα που διατηρείται πάνω από 30 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.

 

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.

 

Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Hλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως  BLUESGANG. Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.

Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και αναμεσά στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Oυγγαρία, Aυστρία, Σλοβενία κ.α.).

Μέλη :

Ηλίας Ζαϊκος – κιθάρα, φωνή

Σωτήρης Ζήσης – μπάσο

Νίκη Γουρζουλίδου – τύμπανα

 

Blues Diaries…

Μια παρέα φίλων – το όχι και πολύ μακρινό 2015 – έχοντας ο καθένας τη δική του μουσική ιστορία και προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους, βρέθηκαν κ άρχισαν να τζαμάρουν rhythmic blues και Funk… Το αποτέλεσμα τους άρεσε και συνέχισαν να παίζουν περισσότερο, μιας και τους ένωνε η αγάπη για τη μουσική και τη δημιουργία… ίσως για κάτι ξεχωριστό από τα στάνταρ.

Έτσι λοιπόν στις αρχές του 2016 δημιουργήθηκαν οι BLUES DIARIES. Σύντομα προστέθηκε το brass section (σαξόφωνο, τρομπόνι), έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα. Οι ανανεωμένοι πλέον BLUES DIARIES, το 2019, έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από εμφανίσεις σε διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ, live concerts και εμφανίσεις με γνωστούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως George Gakis & Troublemakers, Michael Dotson Chicago Blues & Blues Cargo, Blues Wire κ.ά.

Ήδη από τις αρχές του 2019 οι B.D. ετοιμάζουν το πρώτο digital cd single, με δικά τους κομμάτια και γνωστές διασκευές, το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

 

Η μπάντα αποτελείται από:

Τάσσος Κοντοπάνος – Κιθάρα/ Φωνή

Κωστής Πατσιαλός – Πλήκτρα

Νίκος Καλαμπαλίκης – Μπάσο

Κώστας Φραγκάκης – Τύμπανα

Brass Section:

Σπύρος Κριάρης – Σαξόφωνο

Ηλίας Κοντοδήμας – Τρομπόνι

 

 

Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 10 το βράδυ,

ο καταπράσινος Κήπος του Royal υποδεχεται τους ατμοσφαιρικούς Βlues Wire και τους ανανεωμένους Blues Diaries

 

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Πληροφορίες – κρατήσεις  2610 310120