24
Mar

«Ω τι κόσμος μπαμπά» από τη «Ρωγμή»

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, θα ξεκινήσει η παράσταση «Ω τι κόσμος μπαμπά» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτικών Αχαΐας «Ρωγμή», στο παλαιό Πτωχοκομείο (Royal Theater) στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα.

Η παράσταση θα παίζεται τα τριήμερα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) έως και την Κυριακή των Βαίων 24 Απριλίου 2016. Το «Ω τι κόσμος μπαμπά» είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο πριν από σαράντα χρόνια, από τον γνωστό συγγραφέα Κώστα Μουρσελά, δημιουργό του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά».

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Ρωγμή» επικοινώνησε και με τον συγγραφέα Κώστα Μουρσελά τον οποίο και κάλεσε να έρθει στην Πάτρα να δει την παράσταση. Ο συγγραφέας που είναι 84 ετών, έδωσε με χαρά την άδεια του να ανέβει το έργο του από τα μέλη της «Ρωγμής», ωστόσο φαντάζει δύσκολο να καταφέρει να έρθει στην Πάτρα.

Η ομάδα της «Ρωγμής» απαρτίζεται κυρίως από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο έχει εμπλουτιστεί και με εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους φίλους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Η νέα τους παράσταση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το θεατρόφιλο κοινό. Όπως αναφέρουν τα μέλη της «Ρωγμής», “δημιουργήσαμε την ομάδα μας με σκοπό να μυηθούμε σε τεχνικές θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού για να τις χρησιμοποιήσουμε στη διδακτική μας πράξη”.

Το «Ω τι κόσμος μπαμπά» είναι μία σαρκαστική και ανθρώπινη σάτιρα, ένα εμβληματικό έργο του Κώστα Μουρσελά, το οποίο είχε πρωτοανέβει στην Αθήνα πριν από 40 χρόνια ενώ παιζόταν και πέρυσι στην Αθήνα. Το έργο γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενο του αλλά και για την μοντέρνα γραφή του με διάχυτα τα σουρεαλιστικά στοιχεία.

Η είσοδος στην παράσταση των μελών της «Ρωγμής» θα είναι 5 ευρώ, ένα χαμηλό, συμβολικό εισιτήριο κυρίως για να βγουν τα έξοδα.

Το κεντρικό τραγούδι της παράστασης δίνει και το στίγμα της: Σε τι κόσμο μπαμπά με έχεις φέρει να ζήσω, δεν μου κάνει μαμά επιστρέφεται πίσω…

Έναρξη : Πέμπτη 24 Μαρτίου και ώρα 9:00μ.μ. στο θέατρο Royal (παλιό πτωχοκομείο )
Παραστάσεις

Μάρτιος: 24,25,26,27
Απρίλιος : 1,3,8,9,10,15,16
Παρασκευή 9:00μ.μ.
Σάββατο-Κυριακή :8:30μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου : 7ευρώ
Φοιτητικό: 5 ευρώ

03