06
Dec

Οι ΒΑΒΕΛ live στο Steak Bar

H ομάδα Βαβέλ και τα “Μουσικά Σταυροδρόμια” τους, ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή στο Steak Bar του Royal την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Με ένα ταξίδι στη μουσική, που παντρεύει αρμονικά μουσικά ακούσματα από διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους και δίνει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που από την πρώτη παρουσίασή του καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στη μουσική παράσταση της «Βαβέλ», τη μια στιγμή Ο Άμλετ της Σελήνης χορεύει Libertango και την άλλη η Μισιρλού το πασίγνωστο Bolero του Ravel!
Το Ας ερχόσουν για λίγο μας φέρνει κοντά σε μια Historia de un amor και ο Κηπουρός του Παύλου Παυλίδη αναρωτιέται ξανά Πώς να σωπάσω μέσα μου…
Το γλυκό Νανούρισμα της Σμύρνης σιγοτραγουδιέται πάνω από την Κρήτη του Ερωτόκριτου και ο Pink Panther του Henry Mancini ψάχνει να μάθει Ποια να σαι εσύ!

Το Μάιο του 2019, ο Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι) από το χώρο της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής συναντά τον Πάνο Καββαθά (κιθάρα, τραγούδι) Panos Kavathas από το χώρο του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, με επιδίωξη τη μουσική γεφύρωση δύσης-ανατολής μέσα από παραδοσιακά (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.) και έντεχνα τραγούδια γνωστών ελλήνων δημιουργών. Πολύ σύντομα, προστίθεται στην ομάδα η Ελένη Τσέκη (ακορντεόν) φέρνοντας μαζί της αγαπημένα βαλς, αργεντίνικα tango και ρετρό ελληνικά κομμάτια. Το μουσικό παζλ ολοκληρώνεται με το Γιώργος Μπαράκος (κρουστά, φωνητικά) για να συμπληρώσει το σχήμα τόσο ρυθμικά όσο και εκτελεστικά.

Βαβέλ:
Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι)
Πάνος Καββαθάς (κιθάρα, τραγούδι)
Ελένη Τσέκη (ακορντεόν)
Γιώργος Μπαράκος (κρουστά, φωνητικά)

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Steak Bar του Royal, Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα
Είσοδος ελεύθερη