25
Oct

H «Βαβέλ» παρουσιάζει τα «Μουσικά Σταυροδρόμια» της!

Τα “Μουσικά Σταυροδρόμια”, μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση παρουσιάζει η νεοσύστατη ομάδα Βαβέλ στο Steak Bar του Royal την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Το Μάιο του 2019, ο Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι) από το χώρο της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής συναντά τον Πάνο Καββαθά (κιθάρα, τραγούδι) από το χώρο του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, με επιδίωξη τη μουσική γεφύρωση δύσης-ανατολής μέσα από παραδοσιακά (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.) και έντεχνα τραγούδια γνωστών ελλήνων δημιουργών. Πολύ σύντομα, προστίθεται στην ομάδα η Ελένη Τσέκη (ακορντεόν) φέρνοντας μαζί της αγαπημένα βαλς, αργεντίνικα tango και ρετρό ελληνικά κομμάτια. Το μουσικό παζλ ολοκληρώνεται με το Γιώργο Μπαράκο (κρουστά, φωνητικά) για να συμπληρώσει το σχήμα τόσο ρυθμικά όσο και εκτελεστικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης, ήταν να συνδέσουν διαφορετικά – αλλά ίσως όχι και τόσο ξένα τελικά – μουσικά ακούσματα και χρώματα, από διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους και να τα «χτίσουν» μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές απόψεις και ενορχηστρωτικές ιδέες σε μια ξεχωριστή και ιδιότυπη μουσική «Βαβέλ»!

 

Βαβέλ:

Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι)

Πάνος Καββαθάς (κιθάρα, τραγούδι)

Ελένη Τσέκη (ακορντεόν)

Γιώργος Μπαράκος (κρουστά, φωνητικά)

 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ στο Steak Bar του Royal, Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

Είσοδος ελεύθερη